top of page

– It’s all about the taste

Den australskfødte gründeren og donut-dronningen Talor Browne er klokkeklar på hvor nøkkelen til suksess ligger: Det handler om smak. Og da mener hun den typen smak som kommer fra ferske ingredienser og gode, gjennomprøvde oppskrifter, ekte kjærlighet til det du driver med og et nådeløst øye for detaljer. Så enkelt.Da Talor kom til Norge for snart ti år siden, var det kaffe som gjaldt, og sammen med Norges kanskje best kjente barista, Tim Wendelboe, bidro Talor til å utvikle nordmenns sans for kvalitetskaffe i ulike grader av nybrent.


Tre år senere prøvde hun seg for første gang med donuts: Nye ingredienser, nye maskiner og andre metoder, men styrt av den samme kompromissløse holdningen til kvalitet som vi i dag kjenner som Talormade; en suksessbedrift med tre kaféer og 40 ansatte som setter smak og farge på Oslo.


Satsing og samarbeid


Da Talor, som opprinnelig er baker og konditor, bestemte seg for å utvide repertoaret med hjemmelaget softis, sier det seg selv at ingenting ble overlatt til tilfeldighetene. Hjemmelaget på Talormade-vis betyr full kontroll på hele produksjonsprosessen, fra valg av råvarer og helt frem til fornøyde smaksløker. Slik måtte det også bli med softis-satsingen.


Softis er et godt supplement til kaffe og donuts, forteller Talor, og legger til at de fikk god hjelp fra Bako da de startet med softis, både med oppskrifter, fremgangsmåte og gode tips. Det nære samarbeidet med Bako, meieriene og andre leverandører har mye å si for kvaliteten på det ferdige produktet, mener hun.


Softis hele året

Talor bruker Nic Fabbri Belpanna base i sin softis, som står på menyen hele året hos Talormade.

Den serveres i beger eller milkshake, til å spise her eller ta med, og gjerne med fargerik strøssel, i tråd med filosofien om at Talormade skal være et sted som appellerer til barnet i deg, hele året, uansett hvor gammel du er.


Alt ved Talormade spiller opp til dette: Menyen, interiøret, fargene, betjeningen – og softisen. Her er ingen barrierer mellom deg og dem som serverer, bare vennlig og god kontakt i en glad og komfortabel atmosfære.
Gode kombinasjoner


Har du vanskelig for å velge mellom donuts og softis, har Talormade en annen nyskapning: Donut fylt med softis.


At Talormade også serverer en nydelig kombinasjon av kaffe og softis kommer nok heller ikke som noen overraskelse. Ha en raus virvel med softis i kaffekoppen, hell en rykende varm espresso over og mmm… du har en kaffe affogato. Det er den du ser i bildet på toppen av siden.

Som alle gode iskremmakere, har Talor og hennes team funnet frem til sin egen oppskrift på softis.


Akkurat hva som er Talormades spesielle vri, er det bare de selv som vet, men vil du prøve å lage din egen, anbefaler vi å begynne med denne:Vår beste oppskrift på hjemmelaget softis


Softis i svart kjeks med Blue monster topping og blå perler.

  • 5450 g melk

  • 2150 g fløte

  • 300 g glucose (art.nr. 34072)

  • 1500 g sucrose (art.nr. 47001)

  • 130 g skummet melkepulver (art.nr. 12040)

  • 100 g dextrose (art.nr. 34071)

  • 350 g belpanna base (art.nr. 410038)

På bildet: Softis i svart kjeks med Blue monster topping og blå perler.

23 visninger

Relaterte innlegg

Se alle

Eplepai

Comments


bottom of page