top of page

Fotballfeber og hjemmelaget is

Tor Sevaldsen er Kristiansunds eget bakeri, med egen bakerbutikk der det serveres både frokost og lunsj, kaker, kaffe – og kuleis. Og det var isen, i kombinasjon med et glødende fotballengasjement, som inspirerte til en helt ny forretningsidé.– Vi prøver alltid å finne nye nisjer, forteller Tor Jan Sevaldsen, daglig leder og iskremgründer, – for vi vil gjerne gjøre noe mer enn å produsere brød og boller om natta og kjøre ut om morran.


Hvorfor is? Jo, Tor Sevaldsen har sponset Kristiansund Ballklubb (KBK) siden dag 1, og da fotballlaget rykket opp i eliteserien, skapte det en helt ny fotballfeber i Kristiansund – ja, på hele Nordmøre – og derfor ville Sevaldsen satse på noe sammen med dem.


– Og så hadde det seg slik at vi har en butikk hvor de selger slik skup-is, og der var det en is som Kjetil hadde som favoritt, forteller Sevaldsen. Kjetil er Kjetil Thorsen, daglig leder i KBK, og favorittisen hans var “salt karamell”. Dermed oppsto idéen om å prøve seg på produksjon og salg av hjemmelaget iskrem for hele hele Nordmøre.


Ikke bare én


Da de skulle gå bredere ut, kunne de ikke bare ha én is, de måtte i hvert fall ha to, forteller Sevaldsen videre.


– Derfor inviterte vi styret i Uglan på prøvesmaking, og de fikk vel noe sånt som åtte forskjellige smaker å velge mellom, legger han til.


Og Uglans favoritt?


Sevaldsen humrer litt når han svarer at de endte opp med noe så “alminnelig” som vanilje. – Men det var mange vaniljesmaker med i testen, og dette er ikke en hvilken som helst vanilje – Uglans Favoritt er rett og slett kjempegod, mener han.


Med hjelp fra Bako


Sevaldsen forteller også at de har hatt mye kontakt med Bako i utviklingen av både den hjemmelagde iskremen – gelatoen – og emballasjen.


– Bako har jo et helt arsenal av smaker, og de hjalp oss med å finne frem til våre favoritter. – Men det var likevel emballasjen som tok lengst tid, røper han.


Et lokalt designbyrå har stått for den grafiske designen, men selve emballasjen leveres av Bako og produseres i Italia, der iskremen også kommer fra. Men det er mye som skal på plass før man kommer så langt, sier Sevaldsen.


– Ikke minst all teksten som skal være med. Du må ha tunga rett i munnen når det gjelder varedeklarasjon, sier han, og legger til at de egentlig hadde tenkt å lansere i fjor sommer, men det ene tok det andre, og så ble det denne sommeren i stedet. Da var de til gjengjeld svært godt forberedt.


Nordmøringenes favoritt


Tiden har de brukt til å jobbe med å få bredest mulig distribusjon på de to iskremvariantene, og i dag finner du Kjetils Favoritt og Uglans Favoritt i en rekke spesialbutikker i Kristiansund-området.


De fleste kjedene har også tatt inn den hjemmelagde iskremen i det lokale sortimentet sitt.

– Akkurat nå har vi bare én størrelse, og det er porsjonsbeger, men i slutten av august blir det to. Da kommer favorittene også i en større ta-med-hjem-pakning.


Hva sier publikum?

– Det handler om innsalg, og det har gått bra, røper Sevaldsen, men legger raskt til at det er for tidlig å si noe om salget ut av butikk.


Men tilbakemeldingene så langt har vært positive?

– Ja, vet du, det er overveldende egentlig, svarer Sevaldsen med ydmyk stemme – Jeg får personlige SMS-er om at det er det beste de har smakt av is, og vi får så mange gode positive tilbakemeldinger.


Den nybakte iskremgründeren ser spent fram til fortsettelsen, og om han skulle ha noe godt råd til andre som har lyst til å prøve seg på iskremproduksjon, så må det bli: «Start planleggingen god tid i forveien – og sjekk værmeldingen!»

17 visninger

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page